woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Tzatziki

Betekenis van "Tzatziki" volgens wikipedia:
Tzatziki (Grieks: ????????) is een traditioneel Grieks gerecht, dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en kruiden, zoals dille en een beetje peterselie. Eerst worden de komkommers doormidden gesneden, en worden de zaadlijsten eruitgehaald. De komkommer wordt vervolgens grof geraspt en in een centrifuge gedaan, of uitgeknepen in een schone theedoek, totdat de komkommer droog is. De knoflook wordt gepeld en gemengd met wat olijfolie, en fijngemaakt in een blender, met wat peper, dille en peterselie. Dit wordt bij de geraspte komkommer gevoegd. Dan wordt het geheel met een pannenlikker of garde door de yoghurt heen gemengd. Soms wordt de yoghurt van tevoren in een doek gegoten om te laten uithangen, zodat deze dikker wordt. Tzatziki wordt vaak gegeten bij knoflookbrood: men kan dit maken door een stokbrood open te snijden, dat vervolgens met geblende knoflook, peper, zout en olie te besmeren, en het zes minuten in de oven te doen, op 220 graden. De Turkse versie van tzatziki is cac?k. Een Turks gerecht dat op tzatziki lijkt is haydari, met kruizemunt.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[tza·tzi·ki], de[m.]

Het aantal letters van Tzatziki is 8

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Tzatziki":
- Ik
- Ki
- Zat
- Z.i.

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Tzatziki", in willekeurige volgorde:
- Ai
- Aki
- Ia
- Ik
- IT
- Ka
- Kat
- Ki
- Kit
- KZ
- Tak
- Tik
- Titi
- Zak
- Zat
- Z.i.
- Zit
- Zitzak

"Tzatziki" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 2 x i
- 1 x k
- 2 x t
- 2 x z

De MD5-hash van het woord "Tzatziki" is: 587d6e7a9b2329e80631c973052ba3ad
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Tzatziki" is: a0dd0bd0c46b319b101e2c636ea588d1347c4338
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Tzatziki" omgezet in: "Gmngmvxv"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu