woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Typefout

Betekenis van "Typefout" volgens wikipedia:
Een typefout of tikfout, vaak afgekort als typo naar het Engelse typographical error, is een vergissing die wordt gemaakt tijdens het typen. Het zijn geen fouten die gemaakt worden door onwetendheid of te geringe kennis van de taal of spelling, maar fouten die worden gemaakt doordat een vinger verkeerd neerkomt op een toets van het toetsenbord of, in het verleden, van de schrijfmachine. Typefouten worden vooral zichtbaar als er letters ontbreken of te veel zijn, of als een letter vervangen is door een (op het toetsenbord ernaast gelegen) leesteken. Als het aantal letters klopt, wordt over veel typefouten heengelezen, vooral als slechts een paar letters van plaats verwisseld zijn (dit kan gebeuren bij snelle typers die met meerdere vingers typen, door de toetsen net in de verkeerde volgorde aan te slaan). Typo's komen dus niet voor in geschreven handschrift.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Typefout":
- Tikfout (7 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[ty·pe·fout], de, typefouten [ty·pe·fou·ten]

Het aantal letters van Typefout is 8

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Typefout":
- Fout
- Out
- P.
- Type
- Ut

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Typefout", in willekeurige volgorde:
- Epo
- Eto
- EU
- Feut
- Fop
- Fout
- Fut
- Oef
- Of
- Op
- Out
- P.
- Pet
- Peut
- Po
- Poef
- Poet
- Pof
- Pot
- Puf
- Put
- Putt
- Putto
- Te
- Tet
- Teut
- Toe
- Toef
- Toet
- Tof
- Top
- Tot
- Toupet
- Tuf
- Tut
- Type
- Ufo
- Ut
- Yup

"Typefout" bevat de volgende letters:
- 1 x e
- 1 x f
- 1 x o
- 1 x p
- 2 x t
- 1 x u
- 1 x y

De MD5-hash van het woord "Typefout" is: fddcbf65fcec783135d396b97df73b19
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Typefout" is: 077bbbfbeddb19588278d21358edaa1b701d2d5e
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Typefout" omgezet in: "Glcrsbhg"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu