woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Truweel

Betekenis van "Truweel" volgens wikipedia:
De troffel of truweel is een stuk handgereedschap in gebruik bij metselaar, stukadoor, voeger, tegelzetter en (in mindere mate) de timmerman om specie mee te verwerken. Er zijn een aantal verschillende modellen en formaten, afhankelijk van de toepassing, bijvoorbeeld:
- metseltroffel voor zowel rechtshandige als linkshandige vaklieden. Het wordt gebruikt door metselaars om materialen zoals cement, pleister of mortel te effenen, spreiden of te vormen. Het heeft een plat metalen blad van gesmeed staal en is trapeziumvormig met een ronde neus. Bij een rechts model zit de ronding rechts, bij een links model links. Aan het blad zit de stalen gebogen steel met aan het eind een houten handvat. De rechte kant dient voor het spreiden van de specie en om te controleren of de stootvoegen recht boven elkaar komen. Met de ronde kant kan de metselaar wat minder nauwkeurig hakwerk verrichten.
- stukadoorstroffel of pleistertroffel. Deze heeft een dun, trapeziumvormig blad met vrij scherpe hoeken. Hij wordt (voornamelijk) gebruikt door de stukadoor voor het be- en afwerken van kleinere oppervlakten en voor reparatiewerk.
- tegeltroffel. Een specifiek stuk gereedschap van de tegelzetter. Hij brengt er een voldoende hoeveelheid specie mee op de achterkant van de tegel om deze op de wand aan te brengen. Vervolgens tikt hij de tegel zuiver bij de draad. Deze manier van tegels zetten raakt steeds meer in onbruik. De meeste tegels worden tegenwoordig gelijmd op een gestukadoorde ondergrond.
- hoektroffel. Dit is een wat kleinere troffel voor het strak afwerken van hoeken. Ze zijn er voor zowel uitwendige- als inwendige hoeken.
- punttroffel. Deze is voor het afwerken van stucwerk op moeilijk bereikbare plaatsen (bijvoorbeeld tussen of achter leidingen en de muur).
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Truweel":
- Troffel (7 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[tru·weel], het, truwelen [tru·we·len], truweeltje [tru·weel·tje]

Het aantal letters van Truweel is 7

Woorden waarin "Truweel" helemaal voorkomt:
- Struweel

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Truweel":
- El
- Ruw
- Uw
- W.
- We
- Wee
- Weel

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Truweel", in willekeurige volgorde:
- Eelt
- Eer
- Eeuw
- El
- Er
- Ere
- Erwt
- Eter
- EU
- Leer
- Leeuw
- Let
- Leur
- Leut
- Leute
- Leuter
- Luw
- Luwte
- Re
- Ree
- Reet
- Reeuw
- Rel
- Reu
- Reut
- Reutel
- Rul
- Rut
- Ruw
- Te
- Teer
- Tel
- Teler
- Ter
- Tree
- Tul
- Tule
- Twee
- Ure
- URL
- Ut
- Uw
- W.
- We
- Wee
- Weel
- Weer
- Weet
- Wel
- Wet

"Truweel" bevat de volgende letters:
- 2 x e
- 1 x l
- 1 x r
- 1 x t
- 1 x u
- 1 x w

De MD5-hash van het woord "Truweel" is: 68f42aaf5967c4da52e023d9804d9729
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Truweel" is: d03dff5cad85b22208909c3365c7a5a0c53dc62e
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Truweel" omgezet in: "Gehjrry"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu