woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Tahin

Betekenis van "Tahin" volgens wikipedia:
Tahin (ook wel tahini, tachina (uitspraak 'tagina') (Arabisch) of techina (Hebreeuws) genoemd) is een pasta gemaakt van sesamzaad. Het vormt een basis voor bijvoorbeeld tahinsaus dat onder andere geserveerd wordt bij shoarma en falafel. Ook humus (kikkererwtenpuree) en baba ghanoush (een soort salade van geroosterde aubergine) kunnen niet zonder tahin. Tahin wordt gebruikt als broodbeleg en is ook een belangrijk ingrediënt in de halva die onder andere in Turkije wordt gemaakt en in ander gebak uit die regio. Tahin wordt vooral gebruikt in gerechten uit het Midden-Oosten (m.n. Israël, Libanon en Syrië).[1]
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Definitie van "Tahin" volgens wiktionary:
- (voeding) een soort van pasta, gemaakt van gemalen sesamzaad met toevoeging van o.a. citrussap, knoflook, peterselie en zeezout
Dit is niet de volledige tekst. Er is meer info te vinden op het formidabele wiktionary. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Tahin":
- Sesampasta (10 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
de

Het aantal letters van Tahin is 5

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Tahin":
- Ah
- In

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Tahin", in willekeurige volgorde:
- Ah
- Ai
- Anti
- Ha
- Hint
- Hit
- Ia
- In
- IT
- Na
- Nat
- NT
- Thai
- Tin

"Tahin" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 1 x h
- 1 x i
- 1 x n
- 1 x t

De MD5-hash van het woord "Tahin" is: c12b76631993ac1532a6c84c6badf7a3
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Tahin" is: 77cb187de3d2685e6fa88cd433bc99f9176b1869
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Tahin" omgezet in: "Gnuva"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu