woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Sake

Betekenis van "Sake" volgens wikipedia:
Sake (?, IPA: [sa'k?]?) is een Japanse alcoholische drank, die onder andere wordt gemaakt van rijst. Het wordt ook wel rijstwijn of rijstewijn genoemd. Officieel heet sake gemaakt van rijst in Japan seishu. Een titel die het Japans nationaal onderzoek bureau voor sake brouwen in 1973 geïntroduceerd heeft en die tegenwoordig vaker gebruikt wordt is nihonshu (???; "Japanse alcohol"). Al vele eeuwen wordt deze drank in Japan geproduceerd door onder andere fermentatie van rijst en water. Het alcoholpercentage van sake ligt doorgaans rond de 13,5 tot 19%. Er bestaan diverse categorisaties van sake, een belangrijk onderscheid wordt gemaakt tussen soorten sake waaraan alcohol wordt toegevoegd en soorten sake waarbij dit niet het geval is.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Sake":
- Rijstwijn (9 lang)
- Saki (4 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[sa·ke],

Het aantal letters van Sake is 4

"Sake" vertaald naar het Duits:
- sake

"Sake" vertaald naar het Engels:
- rice wine
- saké
- saki
- ssaki

"Sake" vertaald naar het Frans:
- saké
- saki

"Sake" vertaald naar het Spaans:
- sake

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Sake":
- Sa
- Sak

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Sake", in willekeurige volgorde:
- Aks
- As
- Es
- Ka
- Kas
- Sa
- Sak
- Ska

"Sake" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 1 x e
- 1 x k
- 1 x s

De MD5-hash van het woord "Sake" is: e2c94fa18a0176b88c14816b23dd9e3e
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Sake" is: dac493a0723ed0194ea80ad0b87bd03d02da3b02
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Sake" omgezet in: "Fnxr"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu