woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Rondas

Betekenis van "Rondas" volgens wikipedia:
Rondas was een wekelijks radioprogramma op Klara, één van de zes radionetten van de Vlaamse Radio en Televisie-omroep (VRT). De laatste aflevering werd uitgezonden op zondag 16 januari 2011. In Rondas ging VRT-radiojournalist Jean-Pierre Rondas gedurende ongeveer één uur een gesprek aan, over de meest uiteenlopende maatschappelijke thema's (cultuur, politiek, filosofie, religie, ...), met telkens één personaliteit met kennis van zaken in zijn of haar werkveld. Rondas maakte geen gebruik van de klassieke interviewtechniek, waarbij de interviewer zich beperkt tot het stellen van een aantal kortgehouden vragen, maar koos voor de dynamiek van een gesprek waar beide partners evenwaardig zijn. Anderstalige personaliteiten worden door Jean-Pierre Rondas in het Frans, Engels of Duits geïnterviewd waarbij de luisteraar een samenvatting kreeg in het Nederlands. In zijn programma besteedde Jean-Pierre Rondas de laatste jaren meer aandacht aan het nationaliteitenvraagstuk in België en in de wereld. Radiomaker Jean-Pierre Rondas staat bekend als lid van de Gravensteengroep, een progressieve denkgroep die ijvert voor meer zelfbestuur.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Rondas":
- Beukelaar (9 lang)
- Schild (6 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[rond·as], de, rondassen [rond·as·sen]

Het aantal letters van Rondas is 6

"Rondas" vertaald naar het Spaans:
- ronden

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Rondas":
- As
- Das
- Rond

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Rondas", in willekeurige volgorde:
- Ad
- Ar
- Ars
- As
- Aso
- Dan
- Dans
- Dar
- Das
- DNA
- Do
- Don
- Doña
- Dons
- Dor
- Dors
- Dos
- Dr.
- Dra
- Dras
- Drs.
- Ds.
- Na
- Nar
- Nor
- Nors
- NS
- O.a.
- Ons
- Or
- Os
- Ra
- Rad
- Radon
- Rand
- Rans
- Ras
- Rond
- Ros
- Sa
- Sado
- Snor
- Soa
- Soda
- Sonar
- SRD

"Rondas" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 1 x d
- 1 x n
- 1 x o
- 1 x r
- 1 x s

De MD5-hash van het woord "Rondas" is: 006d62764ceedbb4f692ebef34810a0d
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Rondas" is: 72fc97c5c07e749339e010f310e54ad09e695edd
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Rondas" omgezet in: "Ebaqnf"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu