woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Mantra

Betekenis van "Mantra" volgens wikipedia:
Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een continue recitatie (chant). Voor de herkomst van het woord mantra zijn er verschillende verklaringen. Volgens velen is het een combinatie van de Sanskriet woorden manasah (geest) en tra (bevrijding door beheersing van die geest). Zoals reeds boven verklaard is een mantra een reeks woorden, die samen een gedicht vormen. Deze mantra's worden veelal gezongen tijdens meditaties, offerplechtigheden of trouwceremonies door de Pandits, Brahamana's en soortgelijke heiligen. In vroegere tijden zoals het 'saty-yuga' (de gouden tijd), duizenden jaren geleden konden brahmanen de mantra's op zo'n perfecte manier uitspreken, dat er direct een effect waarneembaar was. Mocht één van hen een mantra fout ten gehore brengen, dan waren er overpriesters, die de fouten ter plekke corrigeerden. Maar dat wil niet zeggen dat mantra's oude begrippen zijn, die enkel effect hebben op de vroegere personen uit het verleden. Dagelijks groeit het aantal personen, dat zich naar één of andere vereniging wendt om daar over yoga te horen. Want het chanten van mantra's is een belangrijk onderdeel van yogabeoefening. Door mantra's te chanten zoals AUM TAT SAT of OM NAMO BHAGAVATE VASUDEVAYA of HARE KRSNA HARE KRSNA KRSNA KRSNA HARE HARE,HARE RAMA HARE RAMA RAMA RAMA HARE HARE zou de ziel gereinigd worden van alle stoffelijke besmettingen.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[man·tra], de[m.], mantra's [man·tra's]

Het aantal letters van Mantra is 6

Woorden waarin "Mantra" helemaal voorkomt:
- Gentlemantrainer

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Mantra":
- Ma
- Man
- NT
- Ra
- Tra

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Mantra", in willekeurige volgorde:
- Aam
- Aan
- Aar
- A.m.
- Ama
- Amant
- Ar
- Ara
- Arm
- Ma
- Maan
- Maar
- Maart
- Maat
- Man
- Mat
- Mata
- Mr.
- Na
- Naam
- Naar
- Nar
- Nat
- NT
- Ra
- Raam
- Raat
- Ram
- Rat
- Rata
- Taan
- Tam
- Tra
- Traan
- Tram

"Mantra" bevat de volgende letters:
- 2 x a
- 1 x m
- 1 x n
- 1 x r
- 1 x t

De MD5-hash van het woord "Mantra" is: 7671f2955ff8abb7aac3d0ed63c44a75
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Mantra" is: eb11b8a7547346f6965e7f632bb4c3ef62e39de4
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Mantra" omgezet in: "Znagen"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu