woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Lycra

Betekenis van "Lycra" volgens wikipedia:
Lycra is een handelsnaam van Invista (voorheen DuPont) voor een elastomeer dat uit polyurethaan (PUR) bestaat en gebruikt wordt in de textielindustrie als een synthetisch rubber. De internationale gestandaardiseerde afkorting (ISO) voor elastomeren is EA. Andere merknamen zijn bijvoorbeeld Elastan, Dorlastan en Spandex. De rek van polyurethaan is het grootste van alle textiele materialen en is 500 a 600 %. Het wordt veel gebruikt in zwemkleding, overige sportkleding, sokken/kousen, elastische boorden algemeen, geweven stoffen die een (lichte mate van) rek hebben voor een beter draagcomfort (bijvoorbeeld pantalons) en daar waar ondersteuning van, of druk op het lichaam gewenst is. Bijvoorbeeld is druk gewenst in medische elastische kousen om de bloedomloop te helpen. Bij boorden, nauw sluitende zwemkleding en overige sportkleding is rek en (blijvende) aansluiting op het lichaam gewenst. Lycra is in verschillende diktes verkrijgbaar en verschillende structuren (variatie is voornamelijk: de hoeveelheid kleinere draden waaruit de uiteindelijke draad bestaat).
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
het

Het aantal letters van Lycra is 5

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Lycra":
- Ra

Een anagram is een woord dat volledig bestaat uit de letters van een ander woord. Anagrammen van "Lycra":
- Acryl

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Lycra", in willekeurige volgorde:
- Acryl
- Al
- Ar
- Ca.
- La
- Ra
- Ral

"Lycra" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 1 x c
- 1 x l
- 1 x r
- 1 x y

De MD5-hash van het woord "Lycra" is: 2348b134e831b24823c95ff1d8be45bb
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Lycra" is: 854b2c19076b04ba79cecaad5e6162cee1d602fd
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Lycra" omgezet in: "Ylpen"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu