woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Gesar

Betekenis van "Gesar" volgens wikipedia:
Het Epos van koning Gesar is het belangrijkste heldendicht van Tibet en het grootste deel van Centraal-Azië. Het telt ongeveer 10 miljoen woorden en er zijn ongeveer 140 barden (Tibetaans Mongools en Tu nationaliteit) die het nog steeds zingen. Het wordt beschouwd als één der laatste 'levende' heldendichten (hoewel het Turkse Epos van Manas ook nog voorgedragen wordt door Manashi in Kirgizië). Het epos is waarschijnlijk meer dan 1000 jaar oud en gaat over de onbevreesde koning Gesar, heerser over het legendarische koninkrijk Ling. Het is een avonturenverhaal met sterke allegorische wortels in het Tibetaans boeddhisme. Tibetaanse nomadengroepen als bijvoorbeeld de Goloks traceren hun eigen afkomst naar de strijders uit het epos.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Gesar":
- Geplaag (7 lang)
- Getreiter (9 lang)
- Pesterij (8 lang)
- Plagerij (8 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[ge·sar], het

Het aantal letters van Gesar is 5

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Gesar":
- Ar
- Es
- Ge
- Ges
- Sa

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Gesar", in willekeurige volgorde:
- Ar
- Are
- Ars
- As
- Eg
- Er
- Era
- Erg
- Es
- Gas
- Ge
- Ges
- Gras
- Gres
- Ra
- Rag
- Rage
- Ras
- Re
- Sa
- Sage

"Gesar" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 1 x e
- 1 x g
- 1 x r
- 1 x s

De MD5-hash van het woord "Gesar" is: b37cf6243f144d6510757b358115f0d8
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Gesar" is: 53d763d5431030af318104c579d33ae406f2da27
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Gesar" omgezet in: "Trfne"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu