woorden - betekenis
goedkope inktpatronen en toners

Essayeur

Betekenis van "Essayeur" volgens wikipedia:
Een essayeur is sinds 1815 een door het Rijk aangestelde controleur van het gehalte der goud- en zilverwerken en munten, syn. keurmeester (1), toetser (bron: Van Dale). Dat gold zowel voor de controle op het edelmetaalgehalte van platina, gouden en zilveren werken (tot 1 maart 1987, zie de huidige Waarborgwet 1986 en www.waarborg.nl) alswel voor het slaan van munten van edelmetaal (tot 15 juni 1994, zie de huidige Muntwet 2002 en www.knm.nl). Door de privatisering van de Dienst voor het waarborgen van edelmetaal werken in 1987 (Waarborg Platina, Goud en Zilver N.V. te Gouda) alswel door het verzelfstandigen van de Rijksmunt in 1994 (Koninklijke Nederlandse Munt N.V. te Utrecht) werd dit beroep een functie binnen de organisatie. Als chemisch analist is hij belast met de kwaliteitscontrole van aangeleverd platina-, goud- en zilverwerk dat na goedkeuring wordt voorzien van het verplichte wettelijke gehalteteken van dat edelmetaal naast het meesterteken van de maker. Na keuring bij de Munt kan het edelmetaal voor de muntslag in aanmerking komen voorzien van het muntmeesterteken voor de wettelijke betaalmiddelen uit de Muntwet. Voor andere edelmetaal voorwerpen van de Munt gelden de eisen volgens de Waarborgwet 1986.
Dit is slechts een flard van de hele tekst. Er is uiteraard veel meer info te vinden op het fantastische wikipedia. Lees de actuele tekst hier.

1 of meerdere synoniemen van (of puzzelwoorden gelinkt aan) "Essayeur":
- Keurmeester (11 lang)
- Toetser (7 lang)

In een puzzelwoordenboek zijn wellicht meer resultaten te vinden, maar puzzelaars kunnen mogelijks toch geholpen worden met bovenstaande lijst, tijdens het invullen van bijvoorbeeld een kruiswoordraadsel. Ook voor tekstschrijvers of vertalers is het interessant steeds een paar alternatieven achter de hand te hebben voor een regelmatig terugkerend woord. De synoniemen zijn dus niet enkel bedoeld als hulp bij het puzzelen of tijdens het oplossen van een kruiswoordpuzzel, raadsel of kwis.

Spellingsinfo te vinden op het onvolprezen woordenlijst.org:
[es·sa·yeur, es·say·eur], de[m.], essayeurs [es·sa·yeurs, es·say·eurs]

Het aantal letters van Essayeur is 8

Woorden die je volledig kan terugvinden in "Essayeur":
- Es
- Essay
- EU
- Sa

Woorden die je kan vormen gebruik makend van de letters van "Essayeur", in willekeurige volgorde:
- Ar
- Are
- Ars
- As
- Asser
- Au
- Eer
- Er
- Era
- Ere
- Es
- Essay
- EU
- Ra
- Ras
- Re
- Ree
- Reu
- Reus
- Rus
- Sa
- SARS
- Sas
- Saus
- SS'er
- Ure
- Yas

"Essayeur" bevat de volgende letters:
- 1 x a
- 2 x e
- 1 x r
- 2 x s
- 1 x u
- 1 x y

De MD5-hash van het woord "Essayeur" is: 1e8297cdfd56b073b936a505a8dcdea9
MD5 (Message Digest Algorithm 5) is een veelgebruikte cryptografische hashfunctie met een 128-bit hashwaarde. MD5 is als internetstandaard (RFC 1321) gebruikt in vele veiligheidstoepassingen en wordt ook gebruikt om de integriteit van bestanden te controleren.

De SHA1-hash van het woord "Essayeur" is: a8b4e3b84d36dc444bc506fd45ae3385d5d137d5
De SHA-familie (Secure Hash Algorithm) is een verzameling gerelateerde cryptografische hashfuncties ontworpen door de Amerikaanse National Security Agency en gepubliceerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology.

Via Rot13 encodering wordt "Essayeur" omgezet in: "Rffnlrhe"
Rot13 is een simpel encryptiealgoritme. Het behoort tot de Caesarrotaties (waarbij een alfabet gebruikt wordt dat een aantal plaatsen verschoven is). Het idee is om letters dertien plaatsen op te schuiven in het alfabet, en bij de Z weer terug te gaan naar de A.


Lista de palabras
Betekenis en definitie van heel wat Spaanse woorden.

Liste de mots
Wie een uitstap naar Frankrijk plant, kan zich alvast onderdompelen in de Franse taal.

Inktpatronen
De goedkoopste toners en inktpatronen. Zowel originele als compatibele producten.

Chinese vertalingen
China Connection: vertalingen en tolken Chinees-Nederlands, zowel vrij als beëdigd.
© woordenlijst.eu